

En nu... BIERCÉE POIRE A L'ARMAGNAC... 'De' nieuwe likeur van Distillerie de Biercée!
Een likeur op 35°, een unieke blend en perfecte harmonie tussen een BELGISCHE PEARENlikeur en een 30 maanden oude ARMAGNAC VS.
BELGISCH PRODUCT
Likeur
Poiremagnac
35°
De perfecte harmonie van peer en armagnac
Biercée Poiremagnac, een samentrekking van de woorden "peer" en "armagnac*", is een uitzonderlijke likeur die ontstaat uit de subtiele assemblage van een Belgische perenlikeur, gedistilleerd in onze distilleerketels, en een armagnac van 30 maanden VS, geproduceerd op het domein van de familie Joÿ in Panjas (Gascogne - Frankrijk).
Deze likeur, met zijn rijke organoleptische eigenschappen en zonder kunstmatige smaakstoffen, dankt zijn ongeëvenaarde kwaliteit aan de topkwaliteit van zijn ingrediënten.
Eerst en vooral inheemse peren van topkwaliteit. Ze komen uit de beste boomgaarden van Verlaine (tussen Hoei en Luik) en worden geplukt wanneer ze volledig rijp zijn voor een maximale smaak en aroma. Daarna worden ze gehakt, gefermenteerd en gedistilleerd volgens de regels van de kunst in onze koperen distilleerkolven. Het resultaat is een authentieke en uitzonderlijke lokale perenlikeur. Dit is de basis van Biercée Poiremagnac.
Vervolgens komt de VS Armagnac van 30 maanden van Domaine de Joÿ, een familiedomein van onafhankelijke wijnbouwers en producenten in het hart van het Gasconse platteland.
Deze lichte, elegante en fruitige armagnac van topkwaliteit wordt gedistilleerd uit witte wijnen die op het domein worden gevinifieerd. De wijnstokken van het domein, gemaakt van Ugni-Blanc en Bacco druiven, staan al 25 jaar aangeplant op de zanderige hellingen van het Bas-Armagnac terroir. Dit is een van de drie terroirs van de appellation Armagnac. En het staat bekend als de beste van de appellation.