Mortlach 12 Years 43.4° 0.7L
search
  • Mortlach 12 Years 43.4° 0.7L

Mortlach 12 Years 43.4° 0.7L

€ 72,00
Inclusief belasting

EEN EERBETOON AAN DE DISTILLEERKETEL WAARIN 'HET BEEST' HUIST.

Sinds 1896 zijn alle Mortlach whisky's 2,81 keer gedistilleerd. Onze whisky passeert zes koperen distilleerketels van verschillende vormen, 0,81 keer meer dan de Schotse normen voorschrijven. Het is een exacte wetenschap, versterkt door de magie van de "Wee Witchie", de kleinste van onze stills.

Aantal

Meer dan 120 jaar geleden gesmeed, zorgen we er met grote zorg voor dat de originele vorm en details behouden blijven. Het is in deze koperen voorkamer dat de karakteristieke rijkdom van Mortlach en zijn reputatie als het "BEEST VAN DUFFTOWN" worden gevormd.

Daarom hebben we deze 12 jaar oude Single Malt Scotch opgedragen aan de distilleerketel waar hij tot leven komt. De whisky rijpt in Europese en Amerikaanse eiken vaten om het bijzonder rijke en robuuste karakter van de Mortlach legende te versterken.


VAT
Ex-sherry en ex-bourbon.


MORTLACH, DUFFTOWN, SPEYSIDE, 1896

Dr Alexander Cowie hield toezicht op de allereerste distillatie, een uniek en uiterst complex proces, waarbij hij al zijn wetenschappelijke kennis gebruikte.
Hij was geen distilleerder van opleiding, omdat hij daarvoor 5 jaar als arts had gewerkt in de exotische gebieden van Hong Kong. Na de onverwachte dood van zijn oudere broer keerde hij terug om de leiding te nemen over de oudste distilleerderij van Dufftown, samen met zijn vader George die, voordat hij eigenaar werd van de Mortlach distilleerderij en de kunst van het distilleren leerde, een Schotse spoorwegingenieur was.

George gaf zijn apparatuur en knowhow door aan zijn zoon Alexander. Na de dood van zijn vader verdubbelde Alexander het aantal distilleerketels dat hij had geërfd.
Er zijn nu drie wash stills en drie spirit stills, allemaal van glanzend koper en in verschillende vormen en maten.

De No.1 distilleerketel is de kleinste van allemaal. Hij heeft de bijnaam "Wee Witchie".

De alcohol gaat door een wirwar van koperen pijpen en zes distilleerkolven van Byzantijnse configuratie. Het wordt gesneden, opnieuw gesneden, gemengd, gedistilleerd en nog eens gedistilleerd. Hij wordt steeds opnieuw verfijnd, meer dan welke andere Scotch ook, totdat het primaire karakter van het Schotse water en de mout naar voren komt. Donker en aards, rijk en complex.
Deze spirit zal leven geven aan een krachtige whisky met een totaal uniek karakter, onnavolgbaar voor eeuwen en eeuwen. Een whisky die bekend staat als "BEAST OF DUFFTOWN".
De inspiratie en redenen die Cowie ertoe brachten om dit distillatieproces uit te vinden zullen met hem sterven, maar toekomstige generaties distilleerders zullen in zijn voetsporen treden en nooit een enkele stap of distilleerketel veranderen. Dit staat bekend als "DE WEG". Er wordt gezegd dat de whisky "2,81 keer gedistilleerd is", een getal dat net zo precies, mysterieus en elegant is als het proces dat de wildste whisky's tot leven heeft gewekt.

"The Way" wordt doorgegeven van meester op leerling, generatie na generatie. Elke nieuwe distilleerder volgt nauwgezet hetzelfde proces om elke keer een uitzonderlijk brouwsel te verkrijgen.

Dr. Alexander Cowie is een AUDACIOUS man die het AUDACIOUS idee had om een whisky te creëren met een ongeëvenaarde intensiteit.



SMAAKNOTITIES
Rijk, fruitig en levendig met tonen van umani, lichte specerijen, pure chocolade en kersen voor een zoete maar droge afdronk.

TASTEN
Voeg water of ijs toe om het wilde karakter te onthullen.

3683
3 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  • Alle producten die op afstand worden verkocht, profiteren van onze ' tevreden of terugbetaalde ' garantie: om de restitutie te krijgen, moet u het product binnen 14 dagen aan ons retourneren in de originele verpakking.
Tabaksproduct, geen verkoop op afstand alleen verwijderen in onze gebouwen. Alle producten die op afstand worden verkocht, profiteren van onze ' tevreden of terugbetaalde ' garantie: om de restitutie te krijgen, moet u het product binnen 14 dagen aan ons retourneren in de originele verpakking. Tabaksproduct, geen verkoop op afstand alleen verwijderen in onze gebouwen.
  • In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten binnen de werkingssfeer van het Wetboek van economisch recht (Short: CDE), heeft de consument het recht de verkoper ervan op de hoogte te stellen dat hij de aankoop vergaat, zonder boete en zonder opgave van reden, in de veertien dagen vanaf de In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten binnen de werkingssfeer van het Wetboek van economisch recht (Short: CDE), heeft de consument het recht de verkoper ervan op de hoogte te stellen dat hij de aankoop vergaat, zonder boete en zonder opgave van reden, in de veertien dagen vanaf de
  • Terug:
S.R.L. Shop Night and Day doet zijn best om al zijn klanten tevreden te stellen. Als u suggesties of klachten heeft, laat het ons dan weten per e-mail en we zullen zo snel mogelijk reageren. Niet-bederfelijke producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd. Terug: S.R.L. Shop Night and Day doet zijn best om al zijn klanten tevreden te stellen. Als u suggesties of klachten heeft, laat het ons dan weten per e-mail en we zullen zo snel mogelijk reageren. Niet-bederfelijke producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd.