Cala Kumquat Gin 40° 0.7L
search
  • Cala Kumquat Gin 40° 0.7L

Cala Kumquat Gin 40° 0.7L

€ 42,90
Inclusief belasting

Cala Kumquat gin, de eerste ambachtelijke Belgische gin gedistilleerd op basis van verse biologische kumquats en niet gefiltreerd. Belg in hart, kumquat van smaak.

Aantal

Een 100% Belgische creatie

CALA KUMQUAT GIN - ontworpen door een Brusselaar, liefhebber van gezelligheid, sterkedranken en kumquats, en een Waalse meester-distilleerder, expert in distillatie van verse vruchten – is een 100% artisanale en Belgische creatie.

Buitengewone kwaliteit

CALA KUMQUAT GIN wordt op basis van verse bio gecertificeerde kumquats gestookt in de authentieke, koperen Holstein-distilleerkolven van de stokerij van Biercée, de parel van de Belgische ambachtelijke stokerijen.
Deze ongeëvenaard gin dankt zijn weergaloze aroma’s en smaak aan de heel hoge kwaliteit van zijn ingrediënten.

100% natuurlijke ingrediënten

Van jeneverbessen, bio kumquats en andere verse citrusvruchten tot aan cacao: alle ingrediënten van CALA KUMQUAT GIN zijn van premium en 100% natuurlijke herkomst.
De bio gecertificeerde kumquats die gebruikt worden zijn afkomstig uit de boomgaarden van « La Finca Rio Jara », in het zuiden van Andalusië. Deze boomgaarden zijn eigendom van een Belgische vriendin van de ontwerper van CALA KUMQUAT GIN en worden al meer dan 50 jaar geteeld met het grootste respect voor milieu en biodiversiteit. De kumquats worden er met de hand geplukt bij volledige rijpheid, wanneer hun aroma’s en smaak op hun toppunt zijn.

De ingrediënten van CALA KUMQUAT GIN belanden zo van de natuur rechtstreeks in de fles.

Wist u dat de kumquat de kleinste citrusvrucht is?

In het Chinees betekent zijn naam «gouden sinaasappel».
Volgens een Chinese legende brengt hij geluk aan al wie hem cadeau krijgt… Een symbool van welvaart en geluk om zelf van te genieten en te schenken.
In zijn samenstelling zit geen enkel kunstmatig aroma, ook niet «zogenaamd natuurlijk», geen smaakversterker en geen bewaarmiddel.

De geur
Een fraaie «citrus toets»: wat op het etiket staat, zit er onmiskenbaar in. Dat is een goed teken. Na een beetje zuurstofaanvoer komt de cacao in de neus en zelfs een vleugje jodium waar. Complex, maar zonder franjes. Duidelijk en precies, het teken van een distilleerder die weet waar hij naartoe wil.
De smaak
Een rond en romig begin, zonder agressiviteit. De Citrus toets is duidelijk aanwezig, een vleugje bitterheid dat vermoedelijk afkomstig is van de schil en het geheel harmonisch opwaardeert.
De afdronk
Opnieuw een cacaotoets, bijna chocoladeroom. Niet suikerig, en trouwens heel aangenaam.

De degustatie-nota’s van Eric Boschman
(Beste sommelier van België (1988) en master in wijn en sterkedranken)

Eric Boschman beveelt CALA KUMQUAT GIN aan bij ceviche – een rauwe-visschotel – waaraan u schil van kumquat of bittere sinaasappel toevoegt. Of ook bij een niet te zoet chocoladedessert, met de klassieke combinatie van zwarte chocolade en citrusvrucht.

6054
6 Items
  • Alle producten die op afstand worden verkocht, profiteren van onze ' tevreden of terugbetaalde ' garantie: om de restitutie te krijgen, moet u het product binnen 14 dagen aan ons retourneren in de originele verpakking.
Tabaksproduct, geen verkoop op afstand alleen verwijderen in onze gebouwen. Alle producten die op afstand worden verkocht, profiteren van onze ' tevreden of terugbetaalde ' garantie: om de restitutie te krijgen, moet u het product binnen 14 dagen aan ons retourneren in de originele verpakking. Tabaksproduct, geen verkoop op afstand alleen verwijderen in onze gebouwen.
  • In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten binnen de werkingssfeer van het Wetboek van economisch recht (Short: CDE), heeft de consument het recht de verkoper ervan op de hoogte te stellen dat hij de aankoop vergaat, zonder boete en zonder opgave van reden, in de veertien dagen vanaf de In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten binnen de werkingssfeer van het Wetboek van economisch recht (Short: CDE), heeft de consument het recht de verkoper ervan op de hoogte te stellen dat hij de aankoop vergaat, zonder boete en zonder opgave van reden, in de veertien dagen vanaf de
  • Terug:
S.R.L. Shop Night and Day doet zijn best om al zijn klanten tevreden te stellen. Als u suggesties of klachten heeft, laat het ons dan weten per e-mail en we zullen zo snel mogelijk reageren. Niet-bederfelijke producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd. Terug: S.R.L. Shop Night and Day doet zijn best om al zijn klanten tevreden te stellen. Als u suggesties of klachten heeft, laat het ons dan weten per e-mail en we zullen zo snel mogelijk reageren. Niet-bederfelijke producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd.