De sigaar die je kiest, de manier waarop je het knipt, verlicht, rookt en vooral de smaken die je verkiest, dit alles behoort tot jou en hoort alleen bij jou. Dit zijn echter enkele praktische aanbevelingen om nooit te vergeten.
De keuze
Het kiezen van een Habano doet beroep op vier van je vijf zintuigen-of zelfs alle vijf als je gelooft, zoals sommige, dat het rollen van een sigaar tegen zijn oor een les is.
De Kaap moet het uitzicht te vlakker. Misschien geef je het liever een lichte kleur, of een donkere Maduro. Hoe dan ook, de kleur moet solide zijn en de Cape licht glanzend. Maak je geen zorgen als je ziet, op de Kaap, zo'n witte stip of zo'n groene plek. Dit zijn alleen natuurlijke imperfecties, "Beauty korrels" van soorten, die zijn verschenen tijdens de groei of drogen. Ze doen geen afbreuk aan de kwaliteit van de sigaar.
Probeer uw habano zachtjes, druk het licht tussen uw duim en wijsvinger om de conditie te controleren. Het moet stevig zijn, maar zacht aanvoelt.
Ruik het om te genieten van de geuren die afgeven, bij de uitgang van de doos, zijn goed verouderde bladeren, beloften van aroma's om te komen. Het is alleen door het te roken dat je in staat bent om van al zijn kwaliteiten te genieten. Een echte uitdaging die je wordt gegooid als je je herinnert dat er 33 merken van Habanos zijn om te proberen.
Voor beginners, raden we aan om te beginnen met een gemeenschappelijke module voor veel merken, zoals Mareva. En om te kiezen, voor hun eerste wapens, een van de lichtste, waar de personages van de verschillende Habanos zijn geclassificeerd.
We raden nog steeds aan dat beginners beginnen met kleine formaten. Wat betreft ervaren rokers, de beschikbare tijd zal hun beste gids zijn. Laat ze niet vergeten dat een lange habano pens zo is ontworpen dat de aroma's geleidelijk toenemen.
Het zou echt jammer zijn om een Habano te moeten verlaten voordat hij de tijd had om al zijn kwaliteiten uit te drukken. Dus kies een vitole waarvoor je weet hoe je de tijd nodig hebt voor de volledige proeverij.
Afsnijden van het hoofd
De snede moet worden gedaan net boven de lijn waar de ' ' Cap ' ' wordt toegevoegd aan de Kaap (voor de figurado, ongeveer 3 mm van de punt).
Het doel is simpel. Het is noodzakelijk om een voldoende opening te creëren om een gemakkelijke trekking te garanderen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat een deel van de perilla op zijn plaats blijft, waardoor de Kaap niet meer af zal komen.
Veel instrumenten maken het mogelijk om deze cut te oefenen. De bekendste is de guillotine, of het nu een of twee messen zijn. Een andere oplossing is een speciale sigaren schaar. Laten we ook de cookie cutter en zijn circulaire Blade noemen. Het snijdt een ronde sectie van de Perilla, die het voordeel van het behoud van de vorm van het hoofd biedt. Dit instrument is echter niet geschikt voor figurados.
Vermijd V-vormige sigaretten Snijders. Ze hebben de neiging om het hoofd te beschadigen. Evenzo is het belangrijk om het hoofd niet door te prikken met een wedstrijd of een cocktail spade, die de pens zou comprimeren en een kurk zou veroorzaken, waardoor de trekking schade zou toebrengen. Probeer niet om de ring te verwijderen, je zou kunnen beschadigen de Kaap.
De ontstekings
Twee principes om te observeren.
De eerste: verlicht je sigaar alleen met een geurloze vlam. Gebruik uitsluitend een Gasaansteker of een houten Match of een stukje cederhout. Gebruik nooit een olie aansteker, een blaas-of Wax-Match of een kaars, hun geuren zouden de aroma's van Habano zoet maken.
De tweede: Neem uw tijd en wees grondig. Niets bederft het genot van een Habano net zo zeker als een defecte ontsteking.
Dit kleine ritueel zal je helpen om je habano op de juiste manier aan te zetten.
Presenteer de voet van de sigaar loodrecht op de vlam en draai deze tot de gehele omtrek is in een Ablaze.
Breng de sigaar naar de lippen en terwijl je de vlam één centimeter van de voet vasthoudt, zuig je tot de vlam het bereikt. Blijf de sigaar runnen.
Blaas zachtjes op de brandende pariteit van de sigaar om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig wordt verlicht.
Hoe te roken
Een Habano moet langzaam roken. Schiet op kleine soezen. Te diepe en te snelle aspiraties zouden oververhitting veroorzaken, wat de goede blootstelling van de aroma's zou belemmeren.
Slik de rook niet door-het is geen sigaret. Adem zachtjes in en laat de rook uw mond vullen om de smaakpapillen van uw gehemelte beter te bekoren.
Wees ontspannen om te genieten van de subtiele geuren en aroma's van het mengen van tabak.
Er is geen kwaad om je habano weer op te zetten als het uit gaat. Begin, echter, door het bevrijden van de as, of anders zal het moeite hebben om het te relighting.
Een Habano laat zich gelukkig over meer dan driekwart van zijn lengte roken. Maak je geen zorgen over de grootte of het lot van de as. Te tikken op zijn Habano, zoals men doet met een sigaret om de as neer te halen, is de schuld van knowhow. Laat het op zichzelf vallen, bij voorkeur in een asbak, natuurlijk.
Afscheid
Wanneer het trieste moment komt om jezelf van je Habano te scheiden, plet het dan niet. Laat het rusten op de asbak, het zal uitgaan op zijn eigen. Laat hem met waardigheid sterven.